Grup Folklòric Sant Miquel

Grup Folklòric Sant Miquel

Població: Ciutadella
Domicili Social: C/ Formentera, 30
Codi Postal : 07760
Telèfon: 696011024
NIF:G-07612344
E-mail: santmiquel@femefolk.org
Integrants: 20 entre sonadors i balladors
Responsable del grup: Gabi ó Sedes

Història

El grup folklòric Sant Miquel fou fundat l’any 1971, es creà mitjançant la Parròquia de Ciutadella que duu el mateix nom. L’any 1992 amb la necessitat de legalitzar la seva situació és inscrit al Registre d’Entitats de les Illes Balears, i l’any 1999 passa a formar part de la Federació Menorquina de Grups Folklòrics (Femefolk).

Essent un grup amb moltes ganes d’ampliar els coneixements folklòrics i en recercar balls i cants ja perduts, va recobrar sis passos més de Fandango, els anomenats “passos antics o nous” i també la coneguda “jota retxada”.

Des de fa tres anys disposa de la seva pròpia escola de ball i cant. Actualment és un grup bastant jove i amb molt d’ànim de seguir amb les seves activitats folklòriques, el forma una vintena de components i tots ells amb un mateix objectiu: “mantenir, recobrar i espargir els tradicionals balls i cants del folklore ciutadellenc”.

 

Repertori

– Fandango de Dalt

– Fandango per Onze

– Jota de Dalt

– Jota de Baix

– Jota retxada

– Jota des Re-Si-Mi

– Bolero de Ciutadella

– Jaleo de Ciutadella

– Cançons populars

 

Actuacions realitzades

A finals dels anys 70, el Grup viatjà a l’Illa de Mallorca, i uns anys més tard, en concret el 1981, ho tornà fer, aquesta vegada a Cala Ratjada. Durant aquest temps el grup ha actuat a diferents festivals i ballades per diverses places de tota l’Illa, i anualment, i des de fa ja uns anys, intervé, junt amb altres grups a les festes de Sant Llorenç d’Alaior i les festes de Calan Porter.

El maig de 2002 va realitzar el seu primer Intercanvi Cultural amb l’Escola de ball Aires de Monti-sion de porreres (Mallorca) que finalitzava el 3 de maig de 2003 amb la nostra visita al seu poble.

Els dies 10, 11 i 12 de gener de 2004 el grup es va desplaçar a Sant Antoi de Portmany (Eivissa) per iniciar el II Intercanvi Cultural, aquest cop amb el grup de Sa Colla de Can Bonet. Durant la nostra estada vam actuar al Festival de música i ball de la Nostra Terra. Aquest Intercanvi va concloure amb el II Festival Folklòric que va organitzar el nostre Grup els dies 23, 23 i 25 d’abril del mateix any.