Mostra d’indumentària del segle XVIII a Maó

Mostra d’indumentària del segle XVIII a Maó

El passat dia 29 d’agost, dintre del marc de les activitats prèvies a les seves festes majors, Maó va poder gaudir d’una mostra de vestits d’època que portaven els nostres avantpassats menorquins a partir de la dominació anglesa.

Després de la publicació del llibre  «La indumentària menorquina en el segle XVIII» (Consell Insular de Menorca – Institut d’Estudis Baleàrics, 2008), el Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Maó promogueren aquesta desfilada que FEMEFOLK ja havia realitzat, en menor format, en altres ocasions.

Aquí podeu veure un petit reportatge de La Mirada de IB3:

La mostra va tenir lloc a la Plaça de la Conquesta a Maó, i la varen representar els propis components de la FEMEFOLK, sota la organització de Damià Bosch. Aquesta passarel·la es va realitzar damunt una bastida, i comptava amb una pantalla per on els assistents podien veure imatges de l’inventari de robes antigues. Un parell de balls de demostració amb música en directe va posar punt i final a aquesta activitat.

Dona amb rebosillo

El llibre de Damià Bosch, Rut Mont i Anna Serra, ha estat el resultat d’un meticulós estudi sobre els usos i costums de la roba d’aquell temps i compta amb nombroses descripcions i detallades il·lustracions de totes les peçes que vestien, tan els nobles, camperols i mercaders del segle XVIII. El llibre es pot adquirir al Consell Insular de Menorca o a l’Institut Menorquí d’Estudis. Aquí en podeu llegir un resum.

 

Diapositives de la vestimenta del grup folklòric Aires des Barranc d’Algendar: