Sant Isidre

santisidre
Població: Ciutadella
Domicili Social: C/ Doctor Camps, 4 bis
Codi Postal : 07760
Telèfon: 971 480500
NIF: G-07620685
E-mail: santisidre@femefolk.org
Integrants: 30 entre músics i balladors
Responsable del grup: Nina Barceló

Història

El grup folklòric Sant Isidre va néixer l’any 1977, encara que des de l’any 1975, algunes persones a les que els hi agradava el folklore menorquí, ja es reunien de tant en tant per fer alguna ballada. Anys enrera, eren molt conegudes aquestes ballades als llocs i serenades. Molts dels component del grup eren pagesos i a l’haver de cercar un nom per aquest, es va pensar amb el patró de la pagesia, Sant Isidre llaurador, i d’aquí que se’n va treure el nom al grup folklòric Sant Isidre.

Repertori

El nostre repertori és el següent: Fandango de dalt, Jota del re-si-mi, Fandango per onze, Ses peteneres, Fandango Sa Rondella, Topé, Bolero de Ciutadella, Jota retxada, Jota de dalt i Jota de baix.

Els instruments musicals utilitzats pel grup són: el guitarró, la bandúrria, la guiterra, el tiple i les castanyoles, (aquestes darreres, a diferència dels altres instuments musicals, són els balladors i balladores mateixos els qui les fan sonar mentre ballen).

Actuacions realitzades

De la trajectòria musical del grup volem destacar que ha actuat a les diferents localitats menorquines. També ha participat a les festes de la Mercè a Barcelona, l’any 1980. Poc anys després, exactament el 1983, va participar a la festa de la Hispanitat a San Agustí de la Florida (EUA), i a Vilanova i la Geltrú de Catalunya, l’any 1985. L’any 1994 realitzà la gravació d’una cassette. I el setembre del 2001, va realitzar un intercanvi amb el grup Sa revetlla de Sant Antoni de Son Ferriol Mallorca.

En octubre del 2002, intercanvi amb el grup “S’Estol Porrerenc de Porreres (Mallorca). Maig del 2003 intercanvi amb el grup, Coros y Danzas “ Niño Jesús del Balate” Mula (Múrcia).

Leave a Reply

*