Tramuntana

Tramuntana a Toledo

Població: Ciutadella
Domicili Social: C/ Francesc de Barceló i Caymaris, 26
Codi Postal : 07760
Telèfon: 971481652 / 971385254
NIF: G-07482458
E-mail: tramuntana@femefolk.org
Integrants: 34 persones
Responsable del grup: Mari Villalonga Taltavull

El grup folklòric Tramuntana es va formar l’any 1975 amb el propòsit de mantenir i donar a conèixer les músiques i els balls tradicionals de Ciutadella.

Des de els principis de la seva formació, el grup ha actuat en els diferents pobles de Menorca, com també a Mallorca i Eivissa.

Per mitjà dels intercanvis culturals el grup a pogut mostrar la cultura popular menorquina per tot l’estat espanyol, visitant les regions de Catalunya, Zaragoza, La Rioja, Cantàbria, Galicia, Castella La Mancha, Castella Lleó, Valencia i Canàries.

Destacar alguns festivals importants en el qual ha participat el grup com son: el Festival Mundial de balls folklòrics l’any 1991 a Palma de Mallorca; el 2002 participà en el VI festival Folklore Internacional d’ Eivissa i Formentera; l’any 2007 va actua al festival Nacional de Gran Canarias.

El grup també ha actuat fora de l’estat espanyol, va ser l’any 2003 quan va actuar a la ciutat italiana de Bonorva a l’illa de Sardenya en motiu del 1er Encuentro de les Illes del Mediterrani, en representació de les Balears i actuant amb altres grups de les illes de Sardenya, Còrcega i Cecilia. A l’any 2007 alguns membres del grup i amb altres membres dels grups que formen FEMEFOLK, es van desplaçar a la ciutat de Córdoba d’Argentina, mostrant els nostres balls tradicionals a la colònia menorquina que va emigrar al segla passat.

El grup realitza una feina de formació a través de la pròpia escola de ball, cant i música per a fillets i adults. Com també l’organització de ballades popular perquè pugui ballar tothom.

Cada any organitza un Festival Folklòric en el qual, es convida a un grup de fora de l’illa de Menorca a mostrar els seus balls i músiques tradicionals. Durant els mes de deu anys que es realitza aquest Festival, han passat grups de tota la geografia Espanyola.

En els darrers anys i amb l’ajuda de FEMEFOLK (federació menorquina de grups folklòrics) el grup ha desenvolupat una important tasca de renovació de la indumentària típica menorquina del segla XVIII.

Durant el 2010, en motiu de la celebració del 35é aniversari, el grup va decidí enregistrar un CD amb totes cançons que formen el nostre repertori popular.

disc

Leave a Reply

*