Rondalla d’Alaior

Població: Alaior
Contacte: rondalladalaior@hotmail.com
Integrants: 20 entre músics i balladores

 

La Rondalla i el Grup de Ball d’Alaior som una associació cultural que ja fa gairebé vint anys que desenvolupa la seva activitat.

Inicialment, l’agrupació musical i la de ball eren activitats diferenciades, és a dir, només ens trobàvem en els moments de fer les ballades a la plaça. Amb els anys, aquests dos grups es van anar consolidant com a agrupació de música i de ball.

En un primer moment, el grup de música va néixer l’any 1995 com a activitat adscrita a l’escola municipal de música. En els primers anys, la seva formació era molt variable i qualsevol alumne de l’escola de música s’hi podia afegir. Amb el pas del temps la formació musical es va estabilitzar i consolidar, la qual cosa va permetre anar ampliant el repertori.

Pel que fa al grup de ball, podem dir que va néixer fa uns anys a partir d’uns cursos per a gent interessada en el ball menorquí. Ens remuntem a la mateixa època en què va néixer l’agrupació musical. Aquestes persones que realitzaren el curs anaren mantenint el grup amb èpoques més bones i altres amb més dificultats.

Amb els anys, el grup de música i el de ball ens vàrem anar ajuntant, arribant a crear una associació cultural sense ànim de lucre. Aquest pas es va donar l’any 2005. Poc després, el 2007 ens vàrem associar a FeMeFolk.

Les finalitats que tenim són principalment fomentar la música i el ball folklòric i la recerca i actualització de la música popular, a través d’activitats com assajos setmanals, ballades populars, tallers, algun intercanvi amb grups de fora, i ara, amb la participació a la FeMeFolk.

 

Leave a Reply

*