Història

La Federació Menorquina de Grups Folklòrics és una associació que com bé indica el seu nom, té com a socis gairebé tots els grups folklòrics que hi ha a Menorca actualment. Aquesta associació comença a gestar-se durant l’any 1998 recolzats per la Federació de música i ball de Mallorca, que en tot moment ens van assessorar i passar tota la documentació i informació necessària per poder tirar endavant. Durant tot el curs vam estar elaborant els estatuts i el reglament de règim intern que ens regeix. El gener de 1999 ens donem d’alta al registre d’associacions legalitzant la nostra situació iniciant un nou camí apassionant cap a la consolidació del nostre folklore (músiques i balls populars) i sobretot aconseguir un respecte cap a un grup cultural que degut a ser una opció, que tothom creu molt interessant, gairebé mai rep el recolzament necessari per seguir avançant.

Tot i això vam començar aquest camí els grups:

– G.F. Castell de Sant Felip des Castell – Escola de música i ball CCE Sant Lluís
– G.B. Es penell de Ferreries
– G.F. Aires Barranc d’Algendar de Ferreries
– G.F. Sant Isidre de Ciutadella
– G.F. Tramuntana de Ciutadella
– G.B.P. Arrels de Sant Joan de Ciutadella

Uns mesos després s’hi va afegir el G.F. Sant Miquel de Ciutadella i el Grup Aires des Migjorn Gran. I un poc més tard, va entrar el Grup Folklòric Ciutadella.

Els nostres principals objectius són:

– Aconseguir una unitat d’acció entre tots els grups federats i la nostra manera de procedir sense perdre lògicament la pròpia identitat de cada grup.

– Promoure i recolzar les ballades populars (Festa de la Federació, Ballades a Sa Plaça, diferents ballades populars organitzades pels propis grups).

– Promoure la difusió de les músiques i dels balls populars per tot arreu.( Menorca, entre Illes, Península, Europa)

– Promoure estudis i tallers (Estudi d’indumentària, Taller de Castanyoles) etc.

– Prendre part en els diferents Consells de Cultura popular que puguin sorgir tan d’àmbit municipal com d’àmbit insular.

Leave a Reply

*